Odder

6000 ton mere affald – hvad kan det skyldes?

Renosyd modtog i 2020 15% mere affald end i 2019. Specielt i perioderne med corona-nedlukning steg mængderne. Foto: Odder Kommune.

De øgede mængder affald kom særligt under corona-nedlukningen i foråret, og vi kan se samme mønster i årets sidste måneder fortæller Michael Nørgaard, chef for Kunder og Forretning i Renosyd.

Den største stigning kom i april måned, hvor Renosyd modtog 50% mere affald end året før. Tendensen fortsatte i maj måned, og kan ikke forklares af de mindre affaldsmængder i marts, hvor genbrugspladserne var lukkede i 3 uger.

”Det er da tankevækkende, at det er under corona-nedlukningen i foråret, at stigningen var størst. Og at vi ser samme mønster i årets sidste måneder, november og december,” siger Michael Nørgaard.

Blev der gravet mange huller i 2020?

De øgede affaldsmængder endte i containere til jord, brokker, rent træ og trykimprægneret træ. Affaldstyper, der er knyttet til aktivitet i hus og have.

”Vi modtog over 2.000 ton jord mere end sidste år. Alene i april og marts 1.500 ton. Så mon ikke de fleste huller er gravet nu, så vi ser en stabilisering og måske ligefrem et fald i affaldsmængderne i 2021,” slutter Michael Nørgaard.

Kommentarer