Debat og politik

Debat: Kühnaus solo-planer

Anders G. Christensen, formand for Venstres gruppe i Region Midtjyllands regionsråd. Pressefoto

Debatindlæg af Venstre i Region Midtjylland

Ulykkelige amputationer, som rettidig omhu kunne have forhindret, er for vigtig en sag til at fortsætte det politiske sololøb, som regionsrådsformand Anders Kühnau praktiserer. Regionsrådsformanden har netop proklameret en fire-punkts plan, som skal afhjælpe situationen på Region Midtjyllands hospitaler, hvor patienter med åreforkalkning eller blodprop har mistet førligheden på grund af utilstrækkelig og for sen behandling.

Socialdemokratiet har haft ansvaret for Region Midtjyllands ledelse fra begyndelsen. Anders Kühnau satte sig tungt og alene for bordenden i 2018. Det er der en risiko ved; regionsrådets fælles ansvar bliver amputeret.

Da skandalen kom frem, ønskede Venstre, at hele Regionsrådet blev inddraget i handling på både kort og langt sigt for at genoprette tilliden til karkirurgisk behandling i Region Midtjylland, samt at afdække og placere ansvaret for de ulykkelige konsekvenser af dårlig ledelse. 

Anders Kühnau foretrækker et soloridt i zigzag-kurs: Han ville køre sagen med almindelig behandling i udvalg, forretningsudvalg og regionsråd. Da presset og medieinteressen tog til, blev hospitalsudvalgsmødet udvidet med et temamøde.

Da Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige (jævnfør forretningsordenen) undervejs bad om et ekstraordinært forretningsudvalgsmøde, hakkede Kühnau bremserne i og mente, at vi dermed desavouerede hospitalsudvalgets formand Purnima Erichsen (K).

Nu ser Anders Kühnau tilsyneladende ingen problemer i selv at omgå Purnima Erichsen og hele hospitalsudvalget ved at smide sin firepunkts-plan på bordet lige inden mødet i hospitalsudvalget. 

Det ville være klædeligt for demokratiet – og for regionsrådsformanden selv – at inddrage hele regionsrådet i løsningen på denne skandale og andre sager, hvor regionen er udfordret. Anders Kühnau har tydeligvis brug for hjælp. Vi står parate.

Kommentarer