Debat og politik

Debat: Operation Red Foreningslivet

Foto: Steen Brogaard.

Debatindlæg af Kristian Pihl Lorentzen, MF for Venstre

Hver eneste uge modtager jeg henvendelser fra dybt frustrerede frivillige foreningsfolk, der er ramt af ødelæggende bureaukrati og bøvl. Ikke mindst reglerne om hvidvask har medført store negative konsekvenser, der gør livet surt for engagerede ildsjæle i tusindvis af foreninger landet over. 

Se fx denne resultatopgørelse for 2021 fra en lille lokal forening. 1.800 kr. i kontingentindtægter. De 1.400 kr. går til bankgebyrer! Helt grotesk, men desværre et typisk eksempel. Derudover har foreningerne stort bøvl med indberetning, fotos mv. ved udskiftning af bestyrelsesmedlemmer. 

Nok er nok! Det bøvl er vi nødt til at få ryddet op i. Loven er lavet i bedste mening. Men det har aldrig været meningen, at vores uundværlige og vidt forgrenede foreningsliv skal rammes og ødelægges på denne måde. Lad os snarest få indført bagatelgrænser og/eller omfattede lister over undtagne foreninger med anerkendelsesværdige formål. Jeg vil stædigt forfølge målet om at få friheden og arbejdsglæden tilbage til foreningslivet

Kommentarer