Magaxin

Gå ikke i stå, bare fordi du har hælspore

Artiklen er sponsoreret

Hælspore er en tilstand, hvor overbelastning eller slid på en bindevævsplade på fodens underside fører smerter med sig, når at du går omkring. Hvor du måske kan tilpasse din gang og lære at træde ned på en måde, hvor du ikke lægger vægt på det beskadigede område, så er det ikke nogen holdbar løsning i længden. Dels er det fjollet at gøre det, og dels kan hælspore også volde smerter ved hvile.

En forringelse af livskvaliteten

Typisk går hælspore over af sig selv, så det er ikke nogen livslang gene, og farligt er det heller ikke. Når det så er sagt, kan hælspore føre en forringelse i livskvalitet med sig, siden det gør dig modvilligt stemt over for noget så simpelt som at gå. Desuden er smerten ofte kraftigst tidligt om morgenen, hvilket ikke ligefrem indgyder dig med lyst til at tage fat på dagen. Hvad kan du gøre mod hælspore?

Fordel pres ligeligt med et indlæg mod hælspore

Du kan få et indlæg til dine sko, der gør, at den tidligere nævnte bindevævsplade ikke møder helt den samme belastning, når du træder ned. Rent praktisk virker disse indlæg ved, at de fordeler pres fra kropsvægten ligeligt, så der ikke er nogen del af fodsålen, der skal håndtere en uforholdsmæssigt stor belastning. Med sådanne indlæg bliver det nemmere at gå, stå og at få en normal hverdag igen.

Gør gang lidt lettere med hælindlæg

Leder du efter hælindlæg, så gå efter dem, der er klassificeret som medicinsk udstyr. Denne type af hælindlæg kan du også nemt bruge, hvis du døjer med ømhed i akillessenen efter en sportsskade, eller hvis du er diabetiker, og dine fødder er særligt udsatte. Du har ingen grund til at gå rundt med smerter i fødderne, og selvom hælindlæg ikke er nogen mirakelløsning, kan de gøre gang lidt lettere.

Kommentarer