Coronaen præger stadig vores samfund med nedlukninger og begrænsninger på for eksempel social kontakt. Det er svært for de fleste, men for unge med forskellige grader af sårbarhed kan det være ekstra svært.
Derfor har Odder Kommune netop fokus på at hjælpe de unge tidligt inden sårbarhederne vokser sig for store gennem Okay Ung, som er det nye rådgivnings- og samtaletilbud til unge i alderen 13 og 25 år.
”I Okay Ung er vi til for alle unge i alderen 13 og 25 år, som har brug for en at snakke med. Vi vil gerne møde de unge inden problemerne vokser sig alt for store, så man kan henvende sig med de følelser, tanker eller problemer, der fylder lige nu og her – intet er for stort eller småt for Okay Ung. Vi er til for de unge og tager udgangspunkt i det, de har brug for at snakke om,” siger Rikke Møller, projektleder i Okay Ung.
Okay Ung er et gratis samtaletilbud til unge eller forældre til sårbare unge. Man kan henvende sig direkte til Okay Ung på telefon, mail eller chat og få den første indledende samtale. Okay Ung tilbyder også rådgivning til forældre om, hvordan man som forælder kan tackle de sårbarheder, der præger den unge. Forældrene, den unge selv eller fagpersoner omkring den unge kan henvende sig direkte til Okay Ung for at lave den første aftale.
Målet for Okay Ung er, at den unge kan hjælpes til at fastholde en hverdag med venner, skole og fritidsaktiviteter fremfor, at sårbarhederne kommer til at overskygge et godt og sundt ungdomsliv. Lige nu har Okay Ung særligt fokus på, at nedlukningen kan skabe en særligt sårbar situation for de hjemsendte unge. Tøv ikke med at kontakte Okay Ung, hvis det er hårdt at være hjemme eller isolationen gør dig trist.
”Vi ved, at der på landsplan er en stigning af unge med symptomer på stres, angst og depression. Den tendens ønsker vi at ændre i Odder Kommune ved at tilbyde gratis forebyggende samtaleforløb. Der er derfor også brug for at lærere og andre fagpersoner omkring de unge, hjælper den unge med tidligt at få kontakt til Okay Ung, hvis de har brug for en at snakke med,” siger Mette Bruun, Virksomhedsleder på Det Specialiserede Socialområde.
Kommentarer