Debat og politik

Hvor blev de ældre lønmodtagers rettigheder af, da pensionsalderen blev hævet. Stjal vores politikere lige dem.

Af Danny Rosenkilde, Dansk Folkeparti

Folketingskandidat, Østjyllands Storkreds

 

I takt med at vores pensionsalder er blevet hævet, har vi mange og vil fortsat få flere ældre lønmodtagere på arbejdsmarkedet.

Pensionsalderen er som bekendt hævet til 68 og 69 år alt efter hvornår vi nu skal gå på pension. Men da vores politikere hævede pensionsalderen, stjal de rettighederne fra de lønmodtagere som er over 67 år, og som stadig arbejder. Nemlig retten til mengrads erstatning ved ulykke på arbejdspladsen.

Man har lovgivet at pensionsalderen skal stige, da vi lever længere. Og med den model der er vedtaget, ender vi med at skulle arbejde til vi er 74 år ( 2070 ). Hvilket er helt uhørt i min verden. Men er du over 67 år og kommer til skade på din arbejdsplads, har du ikke ret til mengrads erstatning. Et eksempel kunne være at man fik hånden i klemme og mistede et par fingre. Eller at man faldt ned fra et stillads og mistede førligheden. Eller på mange andre måde bliver udsat for en arbejdsulykke.

Her har vores politikere fuldstændigt sovet i timen. Det kan simpelthen ikke passe, at man ikke har disse rettigheder, når man lovbestemt skal være på arbejdsmarkedet til man er over 67 år. Politikkerne mener at vi er friske nok til at arbejde flere år, men at vi er for dårlige til, at vi skal have ret til erstatning ved ulykke, når vi er over 67 år. De burde skamme sig.

Jeg mener, at så længe man er bundet til arbejdsmarkedet, skal man have ret til mengrads erstatning ved ulykke på arbejdspladsen. Også efter man er fyldt 67 år. Jeg mener også, at så længe man er i et fast ansættelse forhold hos en arbejdsgiver, skal man have ret til mengrads erstatning, uanset alder.

Der findes mange på arbejdsmarkedet som er langt over 70 år. Hvis de er i et fast ansættelse forhold, skal de også sikres. Dette uanset om de kun arbejder 10 – 20 eller 30 timer om ugen. Er man på arbejdsmarkedet, skal man også have retten til mengrads erstatning ved ulykke.

Jeg vil sammen med Dansk Folkeparti, kæmpe for at lovgivningen på dette område bliver ændret. Ingen skal være tvunget til at gå på arbejde, uden også at være beskyttet med retten, til mengrads erstatning ved ulykke.

Da jeg selv startede på slagteriet for 38 år siden, var der kun et rigtigt arbejderparti, Socialdemokratiet. Sådan er det bestemt ikke længere. Trods at have haft regeringsmagten i 3,5 år, har de ikke gjord noget ved dette problem. Det er ikke fordi de ikke er blevet gjort opmærksomt på problemet. Fagforeningerne har fortalt at der mangler dækning for disse ældre lønmodtagere. Men det gamle arbejderparti er fuldstændig ligeglade med deres tidligere kernevælgere.

Derfor vil jeg sammen med Dansk Folkeparti, kæmpe for at vi får en løsning på problemet. Vi kan jo have folk tvunget på arbejdsmarkedet, uden at de har ret til mengrads erstatning, hvis de skulle blive udsat for en ulykke mens de passer deres arbejde. Derudover vil vi kæmpe for et loft på pensionsalderen på 70 år. Således at man har rette til at gå på pension, når man fylder 70 år, hvis man ønsker det.

Danny Rosenkilde                                                                                                                                                              FT Kandidat i Aarhus V & N                                                                                                                                        Dansk Folkeparti

Kommentarer