Debat og politik

Millionstøtte skal trække store sportsbegivenheder til Midtjylland

Region Midtjylland har bevilget millioner til større international sportsbegivenheder. F.eks. VM i ridesport i Herning 2022. Arkivfoto

Aarhus og Herning får millionstøtte fra Region Midtjylland til at tiltrække to verdensmesterskaber og et stort internationalt sejlsportsevent de kommende år.

VM i ridesport i Herning i 2022, “The Ocean Race” Aarhus i 2023 og Ishockey-VM i Herning i 2025. De tre events håber Regionsrådet i Region Midtjylland bliver en realitet. Politikerne har netop bevilget de i alt 10 mio. kroner fra den særlige pulje til kultur- og sportsevents, der blev oprettet som en del af regionens budgetaftale for 2020, og de tre tilskudsmodtagere er udvalgt på baggrund af arrangementernes internationale karakter samt grundlaget for at synliggøre vigtige regionale fokusområder i forbindelse med afholdelsen.

– Der har gennem mange år og med stor succes været afholdt en lang række internationale events i vores region, og jeg er glad for, at vi nu er med til at udbygge den position endnu mere og dermed også støtter, at vi åbner vores landsdel endnu mere op for det store udland, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Hele verden kigger med

For at få støtte fra regionens eventpulje, skal arrangementer have en markant international betydning samt spille sammen med regionsrådets regionale udviklingsstrategi. Den har med FNs Verdensmål som overordnet ramme bl.a. fokus på store samfundsudfordringer som fx bæredygtig omstilling, klimatilpasning og fremtidens sundhedsvæsen. I den forbindelse fremhæver formand for regionsrådets Udvalg for Regional Udvikling, Jørgen Nørby (V), at internationale sportsevents kan være med til at åbne nye døre.

– Der er tale om tre events med meget stor international gennemslagskraft. Det er til gavn for sporten, kulturen og værtsbyerne, men også mere bredt i forholdt til at skabe synlighed om det arbejde, der er i gang i midtjyske virksomheder, på vores uddannelsesinstitutioner, i kommuner og i regionen. Fx arbejde med grøn omstilling, klimatilpasning og sundhedsinnovation, hvor internationalt samarbejde er helt afgørende, siger Jørgen Nørby (V).

Fakta

  • Regionsrådet har netop fordelt midlerne i regionens kultur- og eventpulje, der har til formål at tiltrække internationale begivenheder til Midtjylland. Puljen består af 4 mio. kroner i 2020 og 2 mio. kroner i de efterfølgende tre overslagsår. 
  • Der var indkommet fem ansøgninger ved ansøgningsfristen den 1. september 2020. Der indstilles tre ansøgninger til tilskud og to til afslag.
  • Bevillingerne gives under forudsætning af, at rammen opretholdes og Region Midtjylland inddrages som forudsat i ansøgningerne

Kommentarer