Debat og politik

Nordeuropas største racefestival i Aarhus gennemføres næste år i september måned

Classic Race Aarhus tiltrækker hvert år omkring 40.000 gæster. I foråret blev arrangementet aflsyt på grund af Corona. Nu gennemføres 2021 udgaven i september næste år.

For to uger siden var fremtidsudsigterne for Classic Race Aarhus stadig helt uafklarede for både deltagere og ikke mindst arrangørerne af det, som gennem årene har udviklet sig til Nordeuropas største race-festival. Et event, som både byen Aarhus og titusindvis af fart- og festglade gæster har set frem til år efter år.

Den 17. september kom så endelig forløsningen, i form af et tilsagn fra Erhvervsstyrelsen, at den ansøgte hjælpepakke om tabsbegrænsning var blevet godkendt. En forudsætning for, at organisationen bag Classic Race Aarhus overhovedet kunne arbejde videre.

Med tilsagnet om hjælpepakken og efter en hurtig kontakt til sponsorer og samarbejdspartnere, tog ledelsen så i denne uge beslutningen om at videreføre Classic Race Aarhus i 2021, men for sikkerheds skyld, at udskyde det til den 17. – 19. september.

– Tilbage i foråret, efter aflysning af Classic Race i maj, var vi alle vel ret sikre på, at Corona-pandemien ville være overstået her i efteråret. Det er den som bekendt langt fra. På nuværende tidspunkt er der ingen der ved, hvordan det udvikler sig hen over vinteren, og om events af vores størrelse overhovedet bliver tilladt til foråret, fortæller Poul Dalsgaard, direktør i fonden bag det store event.

– Vi har ansvar for godt 40.000 gæster og en stab af over 1.000 frivillige. Vi kan og vil ikke gamble med sikkerheden eller den situation, at vi måske skulle aflyse igen. Det betragter vi ganske simpelt som rettidigt omhu, fortæller Poul Dalsgaard.

Classic Race Aarhus afvikles i området i og omkring Mindeparken og Tangkrogen ved Marselisborg havn i Aarhus. Hvert år skal arrangementet igennem en række myndighedsgodkendelser og al logistik skal være på plads og godkendt, inden der gives de nødvendige tilladelser. 

– Planlægningen af Classic Race Aarhus er meget omfattende, og det involverer hundredvis af samarbejdspartnere, leverandører, myndigheder og racer-teams, lyder det fra Poul Dalsgaard.

 

– Selvom der er syv måneder til maj, skal vi allerede nu træffe nogle vigtige beslutninger om gennemførelse. Helt lavpraktisk har vi over 200 kontrakter, der skal på plads med aktører og samarbejdspartnere, som jo også kun har syv måneder til deres planlægning, uddyber han.

– Når alt kommer til alt er vi superglade for, at Aarhus igen næste år lægger asfalt til Classic Race. Siden vores udmelding i dag om udsættelsen, har vi kun fået positive tilbagemeldinger, og alle glæder sig nu til et par forrygende dage med ræs, råhygge og forhåbentlig godt sensommervejr i september, slutter en optimistisk Poul Dalsgaard.

Kommentarer