Hou

Samkørsel med nabogo

Foto: Odder kommune

Odder Kommune har indgået et samarbejde med nabogo for at forbedre mulighederne for samkørsel.

Udbyd de tomme sæder i din bil eller find lift

Samkørsel med nabogo forbinder land og by og får hverdagen til at glide lettere. Hent appen nabogo og udbyd de tomme sæder i din bil eller find lift – det er fleksibelt, sikkert og uforpligtende at komme i gang.

Odder Kommune har indgået en flerårig aftale med nabogo, som betyder, at appen er gebyrfri. Du kan som repræsentant for en landsby, en uddannelsesinstitution eller en arbejdsplads kontakte nabogo på kontakt@nabogo.com, så I sammen øge kendskabet til løsningen, der hvor du er.

Vi hjælper hinanden frem i hverdagen

Har du siddet i bilkø og undret dig over, hvorfor ingen fylder bilerne op, så der kunne komme lidt mere plads på vejene? Eller har du taget bus og tog og drømt om endnu flere muligheder for at komme til arbejde eller i skole? Så skulle du prøve noget smart: Kør med andre gennem appen nabogo.

Når en nabo, kollega eller skolekammerat kan sætte sig på de normalt tomme sæder i bilerne, giver vi hinanden mange flere transportmuligheder. Det betyder også, at der kommer færre biler på vejene, og det har flere fordele: Vi kommer hurtigere frem og kan lettere finde en parkeringsplads samtidig med, vi gør en konkret indsats for klimaet ved at skære i CO2-udledningerne.

Samkørsel i hverdagen er optimalt for

  • Dig der har travlt. Nabogo er designet til samkørsel i hverdagen. Det er uforpligtende at lægge sin faste tur op eller lave en liftagent, koordineringen er let, og betalingen sker automatisk.
  • Klimaet. Med færre biler på vejene reducerer vi CO2-udslippet fra transporten markant. Det er højt i dag og har brug for en hjælpende hånd!
  • Din pengepung. Kør din sædvanlige tur, tag folk med undervejs og få et tilskud til biludgifterne. Eller kør med – det er billigt. Passagerer betaler en fast pris på 75 øre pr. km., direkte til chaufføren – ingen gebyrer! Og så er det gratis at køre med de første 10 km. af hver tur.
  • Lokalsamfundet: Det bliver lettere at få hverdagen til at hænge sammen, især for dem, der bor uden for de større byer. Måske kan du klare dig uden bil – eller bil nr. 2?

Sådan gør du

Hvad enten du kigger efter lift eller udbyder de tomme sæder i din bil, er det let og uforpligtende at komme i gang. Du skal blot én gang indtaste dine daglige ture, og så bliver de fornyet hver uge.

  • Find lift. Hvis du opretter en liftagent, får du en notifikation, når der er én, som skal samme vej – og så kan du anmode om at køre med.
  • Tilbyd lift. Kører du bil, opretter du dine faste ture og venter på anmodninger. Hvis det ikke lige passer på dagen, er det helt ok at afslå.
  • Samkørselshold? Endnu bedre, så kan I let koordinere med nabogo, og passageren får de første 10 km. betalt. Og det er endda muligt at få flere gode folk fra lokalsamfundet med, når de ekstra sæder er tilgængelige i appen nabogo. Som passager kan du automatisk anmode om at køre med ved at bruge funktionen ”Fast Anmodning”, så skal chaufføren blot godkende. Så skynd jer, at få ”Fast Anmodning” på alle jeres ture hver morgen og eftermiddag, når I kører til og fra arbejde, studie, etc.

Hvis du har bil, kan du sagtens både udbyde faste ture og have en liftagent. Så kan bilen blive hjemme, hvis der kommer et relevant lift.

Kommentarer