Erhverv

Store regionale forskelle på danskernes adgang til hurtigt bredbånd

94% af de danske husstande har nu adgang til hurtigt bredbånd, men kigger man danmarkskortet er der store forskelle fra kommune til kommune.

Folketinget vedtog tilbage i 2013, at alle danskere i 2020 skulle have adgang til hurtigt internet med en bredbåndshastighed på 100/30 mbit. Samlet set er 94 procent da også tæt på målet, men der er store regionale forskelle. Mens Solrød har 100% dækning er tallet på Langeland 48%.

Selvom udviklingen går den rigtige vej, forudser Energistyrelsen, Ifølge klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), at der fortsat i 2023 vil være mellem 20.000 og 90.000 husstande tilbage uden hurtigt internet. 

For at skubbe til udviklingen er der igen i år afsat 100 millioner kroner i bredbåndspuljen, som kan søges fra områder, hvor der ikke er udsigt til, at kommercielle interesser vil sørge for dækning.

Det er dog først og fremmest ved at støtte den markedsbaserede udrulning, at regeringen og Folketingets partier vil forsøge at nå målet om hurtigt net til alle, understreger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

Se kortet her over de store forskelle:

Kommentarer