Debat og politik

Uafhængighed af russisk energi

Foto: Steen Brogaard.

Debatindlæg af Kristian Pihl Lorentzen, MF og transportordfører for Venstre

Rusland skovler hver dag oceaner af penge ind på salg af naturgas og olie til Europa. Herunder til Danmark. Det sætter Putin i stand til at finansiere den forbryderiske invasion af Ukraine og mulige fremtidige angreb på nabolande.

Desværre har store dele af Europa i et anfald af naivitet og tiltro til Putins gode hensigter gjort sig afhængig af energi fra Rusland. Det gælder desværre også Danmark. Det må stoppe. Vi vil ikke leve med en stående trussel om, at Putin kan true og skade os ved pludselig at lukke for hanerne. Og vi vil ikke finansiere Putins krigsmaskine.

Derfor haster det med, at Danmark får lavet en helt ny energiplan, hvor vi klarer os 100 procent uden gas og olie fra Rusland. Regeringen må snarest komme op med en ny forsyningssikkerhedsplan, så borgere, virksomheder og kommuner får vished omkring de mulige alternativer til naturgas. Og derpå iværksætte dem før næste vinter. Det kan kun gå for langsomt, selvom vi må forudse ekstra udgifter. Vi skal Ikke længere sidde i lommen af Putin!

Kommentarer